Heissan armas blogini, ja kotimaan ah-niin-luminen kamara, täällä ollaan taas! Tutustuin kuluneen viikon ynnä viime viikonlopun Lähi-Idän ihmeisiin Yhdistyneet arabiemiirikunnat nimisellä hurmaavalla, mutta niin vaikeasti taivuttavalla alueella. Piti vain noin kuusitoista kertaa tarkistaa paikan nimi, että opin sen oikein, enkä siitä huolimatta koskaan täysin päässyt perille, missä vietin lomani kaksi kolmannesta- sen viimeisen kolmanneksen vietin ihan Dubaissa, ja uskokaa pois, siitä paikasta ei voi erehtyä.

Koska olin koko viikon tohkeissani kuin tonttu jouluaamuna ja innostunut kuin pikkuipana samaisena päivänä, tulen teidän kaikkien kyseenalaiseksi riemuksi turinoimaan reissustai useaan otteeseen, ihan vain noin jotta voisin muun muassa päästä todistamaan miten umpimielinen, ennakkoluuloinen idiootti olenkaan ja miten tämä maailma onkaan kaunis.

Ennenkuin heittäydyn täysin (ruskettunein) rinnoin esitelmöimään matkani jokaisesta käänteestä aina lentokoneruokaa ja paikallisia vessoja myöten, pähkinänkuoressa:

Mikä ihmeen Yhdistyneet arabiemiirikunnat?

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on seitsämästä eri alueesta koostuva valtio Arabian niemimaalla, aivan Persianlahden rannikolla. Eri arabiemiirikunnat ovat: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujaira, Sharjah, Umm al-Qaiwain Ra’s al-Khaima, joista Suomessa kenties tunnetuin on Dubai ja Sinkkuelämää 2 elokuvan nähneille myös Abu Dhabi on tuttu paikka.

Asukkaita on noin neljä miljoonaa, ja he koostuvat useista kansalaisuuksista. Valtaosa valtion pinta-alasta on aavikkoa. Valtaosa väestöstä on muslimeja, ja islamilaisuus näkyy vahvasti- oikeastaan kaikessa. Virallinen kieli on arabia, ja good luck with that jos sitä meinaat opetella, sillä... no siitä lisää myöhemmin. Onneksi myös englannilla pärjää mainiosti. Rahayksikkö on dirhami (AED), ja karkeasti laskien yksi euro on noin viisi dirhamia. Ja sillä saakin jo vaikka mitä... siitäkin lisää myöhemmin.

Paikalla on todella, todella kiinnostava ja pitkä historia, kuten monilla muillakin arabimailla (tosin myönnän auliisti olevani jäävi tässä asiassa- onham mielestäni jo vaikkapa Pirkalla mielenkiintoinen historia). Erotuksena muista arabimaista tällä nimihirviökohteella on niin sanotusti monijalkainen talouspohja (tiedän, kaikkia kiinnostaa), eikä se nojaa vahvasti vain yhteen alueeseen, kuten öljyyn.