Missikisojen äänestys saatiin taas rutistettua kasaan, ja se tosiaan oli, niin, rutistamista. Luonnollisesti kaikki kaatui sen pari kertaa ja muitakina teknisiä ongelmia oli, mutta ylivoimaisesti suurin ongelma johtuu osallistujista. Tiedättekö, en minä huvikseni osallistumisohjeita ja ennenkaikkea sääntöjä kirjoittele. Niihin jokaiseen on syynsä, nimittäin se, että kilpailun saisi kunnialla läpi ilman turhaa säätämistä. Mikäs siinä, jos säädettäviä kohtia ja kuvia olisi yksi, mutta kun niitä on kymmeniä. Osallistujan tarvitsee tehdä vain kaksi kohtaa kunnolla: ottaa kuva ja lähettää se.
Tänä vuonan ensimmäiseen kohtaan oli panostettu kiitettävästi. 95% kuvista oli mallikkaita, selvästi harkiten otettuja, sopivan kokoisia ja niin edelleen. Muutama pikkuriikkinen pikselituhru tietysti mahtui mukaan, mutta kokonaisarvosana on parempi kuin menneinä vuosina.
Mutta se lähettäminen. Argh. Onko siihen viestin otsikkoon oikeasti niin mahdottoman vaikea kirjoittaa "TS2" tai "TS3 ja osallistujan nimi? Otsikoissa oli vaikka mitä merkillisiä virityksiä, tyylillä "Radosims.comin Miss Radosims 2009 osallistumiskuvani ja kuvaus", kamalan pitkä otsikko, josta puuttuivat ne vaaditut 2 juttua.
Ja ne oikeasti olivat merkitykselliset. Ne olisivat tehneet kilpailun kokoamisen niiin paljon helpommaksi. Olisi säästynyt valtavasti aikaa hermoista puhumattakaan. Mutta ei. Ilmeisesti lukeminen on ylivoimaisen vaikeaa, kun noin simppeli asia ei iskostu kalloon.